Visszamodellezés (re-engineering)

Termékből 3D CAD/CAM modell készítése az ismert fájlformátumok mindegyikében. Igény esetén méretezett 2D rajzok, nézetek, metszetek készítése.

 

A GOM ATOSII-TripleScan ipari csúcskategóriás teljes felületű optikai mérőgéppel (3D szkenner) és a hozzá tartozó optikai képfeldolgozó rendszerrel vállaljuk az egészen kisméretű (finommechanikai) alkatrészektől az akár 1-2 méter befoglaló méretű, bármilyen anyagú, színű gyártmányok, termékek, darabok vagy szerszámok nagyfelbontású, nagypontosságú digitalizálását. A darab teljes felületű 3D szkennelése során képződött felületi pontfelhőből vállaljuk 3D CAD adat rekonstruálását az eredetitől max. +/- 0.01mm eltéréssel elvégezve, koordinátarendszerbe rendezve. A visszamodellezés történhet felületillesztéses, vagy visszamodellezéses módszerrel, ez darabtól és a megrendelői igénytől függ. Mindkét esetben azonban a pontos, mért adat idealizálása történik, ami azt jelenti, hogy a szkennelt termék geometriai elemeire legjobban hasonlító CAD geometriai elem lesz illesztve.

Jellemző alkalmazási területek: sérült, törött, vagy már beszerezhetetlen alkatrészek, elektródák rekonstruálása, ha nem áll rendelkezésre alkatrész vagy szerszám 2d/3D rajz, illetve modell, jellemzően régi szerszám duplikálása esetén.

 

A folyamat egy példával szemléltetve:

 

Eredeti darabportfolio5

3D hálóportfolio6

3D testmodellportfolio7

 

 

A megrendelő számára biztosítjuk az ismert 3D CAD/CAM formátumok valamelyikét, alapvetően .iges vagy .stp kiterjesztéssel, de lehetőség van natív SolidWorks, ProE, Unigraphics/Siemens NX és Inventor típusú fájl létrehozására is.